עומדים בפני אתגר של אריזת כלי מטבח לקראת מעבר דירה? ברור שלא תרצו סתם כך "לרוקן מגרות" במהירות לתוך קרטונים וללא סדר או ריפוד מיוחד. אז על מה חשוב שתקפידו, בכדי לעשות זאת היטב ומבלי לפגוע בחפצי המטבח השונים שלכם? אילו טיפים יסייעו לכם בכך? כל זאת ועוד, במאמר המעשי והשימושי שלפניכם:
לארוז בנפרד את השבירים
הובלות נעשות כיום בצורה מקצועית ומיומנת. אם תשכרו לשם כך מקצוענים, תוכלו לדעת שהחפצים שלכם מועברים בזהירות הראויה. למרות זאת, החפצים יעברו בדרך טלטלות שונות, מטבע הדברים. במיוחד אם דרושות הובלות בחיפה או בעיר הררית אחרת כדוגמתה. לחפצים כגון מערוך או קרש חיתוך כל זה לא ישנה הרבה. אבל במטבח יש בדרך כלל גם לא מעט כלים מזכוכית. אם זה צנצנות למיניהן או צלחות. לשם אריזת כלי מטבח, מוטב לארוז פריטים כאלה בנפרד וכך גם לגבי חלקים שבירים. אם יש למשל מכסה זכוכית למחבת ממתכת, את המכסה כדאי לארוז בנפרד ובתוספת ריפוד.
אריזת כלי מטבח - הרגישים באמצע
אם אתם אורזים לקראת הובלות במרכז, אל תשכחו את המילה הזו - "מרכז" גם בהקשר אריזת כלי המטבח שלכם. את מה שדורש הגנה מיוחדת שמים במרכז הקרטונים ומסביב את כל השאר. ה"מסביב" יכול להיות כמובן גם חומרי ריפוד או אמצעי עטיפה. מה ההבדל? בחומרי ריפוד הכוונה לכך שאת החלל שנותר מסביב לחפצים אלה, ממלאים בשכבות עבות של "פצפצים", נייר עיתון משומש, בגדים וכדומה. גם מגבות מטבח, במקום סתם לארוז בפני עצמן, ניתן לנצל כחומר ריפוד ומילוי קרטונים. באמצעי עטיפה הכוונה לניילון נצמד למשל, שהוא שכבה דקה של חומר מגן.
הכבדים למטה
במטבחים יש לא מעט חפצים כבדים, שרובם מתכתיים. באריזה מוטב למקם חפצים כאלה בתחתית הקרטון ולמעלה לשים דברים קלים יותר. כך גם מקלים את משקלו של כל קרטון אריזה וגם מקלים על סחיבתו. כמו כן, הקרטון הופך להיות יותר יציב. כדאי לזכור בהקשר זה, שהובלות בערים צפופות מתבטאות בהרבה עצירות והתחלות תנועה מחדש, למשל הובלות בתל אביב.
זהירות עם סכינים, לשם אריזת כלי מטבח בטוחה
בין אם מדובר על הובלות בירושלים או בכל מקום אחר, מטבחים תמיד כוללים גם לא מעט סכינים. סכינים חשוב לארוז בצורה כזו, אשר לא תפגע בחפצים נוספים מסביבם ובמי שמטפל באריזה ובפריקה. לרוב זה לא מסובך מדי, אך אם מדובר על סכיני שף, הם עשויים להיות חדים במיוחד וגם גדולים וכבדים מהרגיל. לכן, ליתר בטחון, מוטב לארוז אותם בקופסה סגורה וקשיחה כלשהי. כמובן, תוך ריפוד להב הסכין בצורה כלשהי.
אריזת כלי מטבח עם חלוקה פנימית קלה
אריזת כלי מטבח יכולה פעמים רבות לנצל את אמצעי האריזה שכבר נמצאים במטבח ואתם אולי לא חושבים עליהם בצורה כזו. למשל צנצנת גדולה, קופסאות הפלסטיק האטומות שיש במטבחים רבים או אפילו צידנית קטנה. ניתן להשתמש בחפצים כאלה בתור כלי קיבול לחפצים אחרים. כמו כן, ניתן למקם אותם בתוך קרטוני אריזה, כך שהם יוצרים חלוקה פנימית נוחה ומהירה.
להשתמש בקרטונים איכותיים
אריזת כלי מטבח היא למעשה בין אתגרי האריזה היותר מורכבים בבית ממוצע. יש כאן מוצרים מסוגים רבים, חלקם קטנים וחלקם גדולים, יש שבירים ויש שפחות, יש קלים מאוד כגון קשיות ויש כבדים כמו מכשיר מיקרוגל. לכן זו היא באמת משימה, אשר מוטב לבצע באמצעות קרטונים חזקים ותקינים. במילים אחרות, באמצעות רכישת קרטונים חדשים מחברה אמינה.